Hyvä osa

Psalmissa 111 ovat sanat: "Suuret ovat Herran teot! Joka niitä rakastaa, tutkii niitä." Kun nuorehkona uskovana pohdiskelin jotain Raamatun kohtaa, eräs vanhempi sanoi minulle: "Markku, sinä funtsit liikaa näitä asioita. Ei uskossa tarvitse miettiä niin paljon." Ei varmaankaan tarvitse. Miettiminen ja pohdiskelu ei tee meistä parempia kristittyjä tai lisää iankaikkiseen osaamme mitään, mutta jos pohdimme uskosta nousevia kysymyksiä, voi se johtaa meitä viipymään Jeesuksen jalkojen juuressa Betanian Marian tavoin ja tätä Marian valintaa Jeesus sanoi hyväksi osaksi.

Tärkein osa siitä, mitä Vapahtaja puhui seuraajilleen sinä aikana, jonka hän vaelsi maan päällä, on varmasti talletettuna evankeliumeissa ja apostolien kirjeissä ja kaikki se on kirjoitettu meille opiksi ja lohdutukseksi. Mitä enemmän me tätä Sanaa tutkimme ja mietimme, sitä paremmin me kestämme tämän maailman ajan eksytyksissä. Kerran Taivasten Valtakunnassa Jeesus jatkaa Herran suurten tekojen opettamista ja me saamme istua hänen jalkojensa juuressa ja iloita hänen äänestään.

Kun ensimmäisenä kristillisenä pääsiäisenä kaksi opetuslasta Emmauksessa tunnistivat Jeesuksen he sanoivat toisilleen: "Eikö sydämemme hehkunut innosta, kun hän kulkiessamme puhui meille ja opetti meitä ymmärtämään kirjoitukset?" Se, että sydämemme hehkuu innosta, ei tarkoita sitä, että voisimme ymmärtää kaiken mitä on kirjoitettu ja vielä vähemmän niin, että voisimme lukea rivien välistä ja sanoa ymmärtävämme senkin. Uskon kuitenkin, että Jeesusta ilahduttaa se, kun tahdomme kuulla hänen ääntään Sanassa ja rukoilemme viisautta ymmärtää sen, mikä on ymmärrettäväksemme tarkoitettu. Paljon jää kuitenkin salaisuudeksi tässä ajassa ja toden näköisesti vielä iankaikkisuudessakin.  Billy Graham sanoi kerran: "Jos voisimme selittää Jumalan järjellämme, Jumala olisi vain järkemme kokolnen."

Me saamme levätä Kristuksen sovitustyössä ja saamme omistaa sen itsellemme iankaikkiseksi elämäksi riippumatta siitä minkä verran tutkimme ja pohdimme. Kuitenkin on hyvä muistaa, että tässä ajassa on paljon eksyttäviä ääniä ja Hyvän Paimenen äänen opimme tuntemaan vain Raamatusta. Jeesus sanoi: "Minun lampaani tuntevat minun ääneni ja seuraavat minua."