Pelikaani erämaassa

En ole koskaan nähnyt pelikaania luonnossa - enempää erämaassa kuin muuallakaan. Psalmin kirjoittaja sanoo: "Minä olen kuin pelikaani erämaassa." Voin kuvitella että pelikaani, joka lienee merilintu, kokee olonsa erämaassa vähintään epämukavaksi.

Kristitty on kutsuttu todistamaan Vapahtajastaan. Ei ansaitakseen pelastuksen vaan johdattaakseen uskosta osattomia Jeesuksen luokse. Kun tänä aikana yhä harvempien tie johtaa seurakuntien tilaisuuksiin, olisi entistäkin tärkeämpää tavoittaa ihmisiä arjessa. Arki on kuitenkin usein täynnä työtehtäviä ja niistä keskustelua tai sitten kevyttä jutustelua, pahimmillaan roskan puhumista. Tässä on pelikaanin erämaa. Kuinka voisi ottaa puheeksi sen, mikä on todella tärkeää? Kuinka osaisi varoittaa ihmisiä, jotka tuskin haluavat kuulla mitään varoituksia tai kehotuksia? Usein tuntuu siltä, että rukoukset viisauden ja oikeiden sanojen löytämiseksi eivät tule kuulluiksi. Voinko luottaa siihen, että saan vaeltaa edeltä valmistetuissa teoissa eikä minun tarvitse luoda tilanteita väkisin, vai odottaako Herra minun ensin aukaisevan suuni ja sitten hän täyttää sen?

Miksi sitten yritän kertoa pelastuksesta? Jos anova ei saa eikä kolkuttavalle avata, eikä oma ikuinen osani ole sidottu siihen, puhunko vai olenko hiljaa, miksi sitten kuitenkin yrittäisin? Koska minä uskon siihen mistä haluaisin kertoa toisille, Uskon ylösnousemukseen ja iankaikkiseen elämään. Ne, jotka tästä ajasta nukkuvat pois uskossa Jeesukseen, elävät ikuisesti. Ne, jotka eivät kuole Kristuksessa, joutuvat ikuisesti kadotetuiksi. Vaikka tiedän Jeesuksen sanat kapeasta, iankaikkiseen elämään vievästä tiestä ja siitä, että vain harvat löytävät sen, en silti voi olla toivomatta monien työtoverieni ja muiden tuttavieni löytävän tämän tien.

Jossain hengellisessä tai sen tapaisessa laulussa sanotaan: "Parempi on tämä rauhattomuus, joka meitä näin kuljettaa, kuin se kuoleman hiljaisuus, jonka jätimme selkämme taa." Luulen. että pilkka Kristuksen tähden olisi parempi kuin hiljaisuus, joka tietää ikuista kuolemaa niille, jotka eivät kuule pelastuksen evankeliumia. Jumalani kutenkin tietää minun kestokykyni paremmin kuin minä. Voihan olla, että pilkka olisi vain pieni alku paljon suuremmille Vihollisen hyökkäyksille, joita en sitten arkana ja heikkona kestäisikään. Tällaiset ruumista, sielua ja henkeä koskevat hyökkäykset ovat todellisuutta monille kristityille ympäri maailmaa ja on selvästi nähtävissä, että vihamielisyys Raamatulle uskollisia kohtaan on kasvussa Suomessakin. Kuitenkin Jeesus sanoi: "Nyt, kun vielä on päivä, meidän on tehtävä niitä tekoja, joita lähettäjäni meiltä odottaa. Tulee yö, eikä silloin kukaan kykene tekemään työtä." Lähettäköön Herra meidät Henkensä voimassa työpaikoille ja harrastuksiin, niin että edes joitakin pelastuisi ennen kuin yö tulee. Vapahtaja tuntee heikkoutemme, onhan hän itse sanonut: "Ilman minua te ette saa aikaan mitään."